Home Landelijke radio Minister start consultatie voor verdeling kavels A7 en C08

Minister start consultatie voor verdeling kavels A7 en C08


Het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie is een consultatie begonnen voor de verdeling van de kavels A7 en C08. De kavels moeten voor het eind van dit jaar worden geveild.

Doel van de consultatie is om de betrokken partijen en het publiek te informeren en hen de mogelijkheid bieden actief mee te denken over de besluiten. Kavel A7 is een ongeclausuleerd kavel, hierbij mag de eigenaar zelf bepalen wat er wordt gedaan op de zender. Kavel C08 is een AM-frequentie.

Bij de verdeling in 2011 is er geen geschikte aanvrager gevonden voor kavel A7. Geen van de aanvragers voldeed aan de minimumeisen die door de overheid gesteld zijn. Voor het kavel moest een bedrag van 21,9 miljoen betaald worden en het station moet gaan investeren in digitale radio.

De eveneens nog braakliggende kavel B38 is toegevoegd aan kavel A7. Hiermee wil de overheid kavel A7 compenseren voor het eerdere verlies van bereik als gevolg van maatregelen voor het oplossen van ontvangstklachten voor een regionale publieke zender. Op de frequentie van kavel B38 zond eerst Efteling Radio uit.

De consultatie loopt tot 19 september.