Home Landelijke radio Minister Plasterk vindt Wereldomroep niet te links

Minister Plasterk vindt Wereldomroep niet te links

Media-minister Plasterk vindt de Wereldomroep niet te links. Dat zegt hij in reactie op kamervragen van de Partij voor de Vrijheid (PVV). De omroep krijgt dan ook geen reprimande van de minister. Iets waar de PVV wel om gevraagd had.

In een interview met de Volkskrant zei hoofdredacteur Joop Daalmeijer van de Wereldomroepn dat zijn parlementaire redactie woedend is over speurwerk van zijn Arabische redactie, na de onthulling dat PvdA-kamerlid Khadija Arib in een werkgroep van de Arabische koning zit. Volgens Daalmeijer vindt de parlementaire redactie dat de Wereldomroep zich hiermee voor het karretje van PVV-leider Geert Wilders liet spannen.

Plasterk trekt daaruit niet de conclusie dat de Wereldomroep bevooroordeeld is, schrijft hij in antwoord op Kamervragen van de PVV.

‘In het artikel wordt melding gemaakt van een journalistieke discussie’, schrijft Plasterk in zijn antwoorden. ‘Die wordt niet naar buiten gebracht, maar maakt wel deel uit van de journalistieke research en het professionele debat’. De bewindsman stelt vast dat ‘hoor en wederhoor is toegepast en alle kanten van deze zaak worden belicht’.