Home Landelijke radio Michiel Veenstra moedigt bandjes aan langer te spelen bij DWDD

Michiel Veenstra moedigt bandjes aan langer te spelen bij DWDD


3FM-dj Michiel Veenstra roept bandjes op om langer te spelen dan de minuut die ze normaal krijgen in het tv-programma De Wereld Draait Door. "Benieuwd welke band het aandurft. Fuck die minuut, stug het hele nummer doorspelen, dan draai ik je een uur lang op 3FM", zo zei de dj op Twitter.

Zelf kijkt Veenstra niet vaak naar DWDD, omdat zijn eigen programma tegelijkertijd wordt uitgezonden. "Maar als ik het zie, verbaas ik me enorm. Altijd die lovende woorden van Matthijs van Nieuwkerk: dit is dé sensatie van het moment! Waarom dan één minuut?"

Dieuwke Wynia, eindredacteur van DWDD, vindt de discussie rondom de muziek in DWDD vooral vermakelijk. "Vanwege de aandacht zullen hopelijk nu nog meer mensen erop gewezen worden dat de meeste bands – voor uitzending – een heel nummer spelen. Deze optredens zijn te zien op onze site. Over 'de minuut' heeft ze nog nooit een band of artiest horen klagen. Velen vinden het een uitdaging om speciaal voor DWDD een versie van een minuut te maken. Helaas betekent muziek in een talkshow voor kijkers vaak zappen. Hier kun je de kijkcijferstatistieken op naslaan."