Home Landelijke radio Michiel Veenstra kijkt terug op Noordpool FM

Michiel Veenstra kijkt terug op Noordpool FM


Michiel Veenstra kijkt deze week in zijn 3FM-programma 'Met Michiel' terug op Noordpool FM, de reis die de dj vijf jaar geleden maakte naar de Noordpool. Hij maakte daar toen de eerste live radio-uitzending ter wereld en schreef er later een boek over. "Wat is er sindsdien gebeurd om de klimaatverandering tegen te gaan en hoe staat het er nu voor?  Hij belt onder andere met de expeditieleider van toen, Marc Cornelissen en ook Floortje Dessing zal vertellen over milieubewustzijn, haar reiservaringen en haar inzet voor het klimaat", zo meldt de NTR.

Om aandacht te vragen voor het veranderende klimaat vertrok Michiel Veenstra vijf jaar geleden met zijn 3FM-programma MetMichiel naar Spitsbergen. Samen met een team onder leiding van Marc Cornelissen reisde hij eind april 2007 af naar Longyearbyen, Spitsbergen om daar live radio uitzendingen vanuit het poolgebied te maken. Samen met studenten van het Climate Change College onderzochten ze daar de gevolgen van de klimaatveranderingen. Het Noordpool FM Expeditieteam verliet uiteindelijk het basecamp in Spitsbergen om daadwerkelijk vanaf de IJskap uit te zenden.

"De achterliggende gedachte van Noordpool FM was om 3FM luisteraars bewust te maken van wat we allemaal zelf kunnen doen om de wereldwijde klimaatverandering een halt toe te roepen. Hiermee sluit Noordpool FM aan bij de oproep van de HIER-klimaatcampagne om niet langer bij te dragen aan de opwarming van de aarde en nú klimaatneutraal te worden", aldus de omroep.