Home Landelijke radio Michael Pilarczyk wilde een radiostation kopen

Michael Pilarczyk wilde een radiostation kopen


Michael Pilarczyk heeft er over nagedacht om zelf een radiostation te kopen. Dat zegt hij in het Parool. Hij is dit weekend weer te horen op Radio 538 als vervanger van Niek van der Bruggen, die op vakantie is. "Ik heb ooit van de Almachtige een talent gekregen: mijn stem. Daar deed ik de laatste jaren weinig mee. Als je niets met je talent doet, voelt dat niet goed. Daar ben ik de laatste maanden mee bezig geweest."

"Ik merkte dat er op de radio een tekort aan dj's was. Ze draaien geregeld dubbele shifts. Vandaar dat ik tegen Radio 538 gezegd heb dat ze me mochten bellen wanneer ze me nodig hadden. En dat gebeurde dus meteen." Pilarczyk koos voor Radio 538 omdat het een succesvolle zender is. "Ik vind het een uitdaging het station nog beter te maken. Ik heb er ook over gedacht om zelf een station te kopen en dan een paar talenten mee te nemen. Maar dat vind ik op dit moment toch een te grote stap."

In 2005 verving hij Kas van Iersel nog op Radio Veronica. Toch koos hij nu niet voor die zender. "Als je goed luistert, merk je dat ze elke dag dezelfde platen draaien. Het station haalt nog niet de helft uit zijn potentieel. Dat zou ook een uitdaging kunnen zijn, maar als simpele plaatjesdraaier is dat voor mij lastig."

Pilarczyk sluit niet uit dat hij nog vast terugkomt op Radio 538. "Daar hebben we het nog niet over gehad. Het ligt ook aan de reacties die ik op het programma van dit en volgend weekeinde krijg. Als luisteraars het gevoel hebben alsof ik uit de dood ben opgestaan, weet ik dat het voorbij is. Het moet juist normaal voelen."

Over 3FM zegt de dj dat hij de presentatie soms infantiel vindt. "Of ik het over 'De Coen en Sander show' heb? Coen vind ik wel een talent. Net als Martijn Muijs, die 's nachts op Radio 538 te horen is. Die gaat het wel maken."

Vorig artikel3FM dit weekend vanaf Rock Werchter en Sensation
Volgend artikelToine van Peperstraten vervangt Jan-Willem Roodbeen op Radio 2