Home Landelijke radio Meer ruimte voor digitale radio in de ether

Meer ruimte voor digitale radio in de ether

Er komt meer digitale ruimte voor radio in de ether. Dat heeft staatssecretaris Frank Heemskerk (Economische Zaken) toegezegd aan de Tweede Kamer. Hij kan daardoor snel overgaan tot het verlenen van nieuwe vergunningen.

De PvdA-bewindsman wil in het voorjaar nieuwe frequenties uitgeven voor digitale uitzendingen en daarbij ruimte reserveren voor achttien commerciële radiozenders, terwijl de bestaande zenders gewoon via de FM in de lucht blijven.

SP en VVD vrezen dat dat niet voldoende is om de radio ook in het nieuwe digitale tijdperk levensvatbaar te houden. Zij eisten van Heemskerk dat zeker 80 procent van de beschikbare ruimte naar radio zou gaan. De staatssecretaris wees dat af, maar zei wel kans te zien uitvoering te geven aan een motie van het CDA die meer ruimte vraagt, maar geen concrete grens aangeeft.

Digitale frequenties worden ook beschikbaar voor mobiele tv en andere diensten. Heemskerk laat de mogelijkheid open, dat bij een volgende uitgifte van frequenties, in 2011, radio opnieuw de ruimte krijgt. [Trouw]

Vorig artikel3FM Serious Request: bijna kwart miljoen euro opgehaald
Volgend artikelPublieke dj’s mogen niet meer dan premier verdienen