Home Landelijke radio Mediadirecteur van de TROS vertrekt

Mediadirecteur van de TROS vertrekt

Mediadirecteur Julius Minnaar vertrekt bij de TROS. Aanleiding is een conflict met voorzitter Karel van Doodewaerd over vernieuwingsplannen voor de omroep. Volgens die plannen zou er samen met producent Dullaert & Dumas een bedrijf opgericht moeten worden dat een groot deel van het televisiewerk (en daarmee ruim zestig medewerkers) van de TROS overneemt.

Minnaar, die anderhalf jaar in dienst was bij de TROS, weigerde deze plannen te ondertekenen. Het Commissariaat voor de Media maakte ook bezwaren tegen de voorgenomen veranderingen omdat ze te commercieel zouden zijn. Van Doodewaerd zegt het plan net zolang te zullen bijschaven tot dat het wel past in de eisen van de Mediawet, aldus de Volkskrant.

Binnen de TROS is er al enige tijd verzet tegen Doodewaerd vanwege zijn dubbele functie in het bestuur en de directie van de omroep. De ondernemingsraad gaf in april een negatief advies over zijn herbenoeming. De Nederlandse Vereniging van Journalisten is een onderzoek begonnen onder de medewerkers van de TROS over het draagvlak binnen de omroep voor Karel van Doodewaerd. [Adformatie / RadioFreak]