Home Landelijke radio 2HMedia hoeft restant aandelen Slam!FM niet over te nemen

2HMedia hoeft restant aandelen Slam!FM niet over te nemen

2HMedia hoeft de resterende aandelen in Slam!FM niet te kopen. Dat heeft de voorzieningenrechter in Amsterdam vandaag bepaald. Het kort geding was aangespannen door ID&T Broadcast bv. tegen de investeringsmaatschappij van Lex Harding, Ruud Hendriks en Marcel Dijkhuizen. ID&T vond dat 2HMedia het resterende pakket gewoon volgens afspraak moest overnemen.
Het ging al langere tijd slecht met de radiozender. Directeur Duncan Stutterheim van ID&T liet al eerder openlijk weten dat hij er graag vanaf wilde. Vanaf december vorig jaar is het in handen van 2HMedia. ID&T hield een minderheidsbelang in de onderneming. Dit restant zou ook voor 2,5 miljoen naar 2HMedia zou gaan als ID&T zich niet in het beleid van de investeringsmaatschappij kon vinden.

ID&T besloot dit voorjaar inderdaad de rest van de aandelen aan 2HMedia aan te bieden, maar die weigerde ze af te nemen. Die rechter oordeelde wel dat meer onderzoek nodig is naar onder meer de destijds gemaakte afspraken. Ruud Hendriks van 2HMedia zei de resterende aandelen best te willen hebben, maar niet meer tegen de afgesproken prijs omdat ID&T zich niet aan zijn afspraken zou hebben gehouden. Zo zou ID&T niet hebben willen delen in de aanloopverliezen.

Volgens Hendriks gaat het “inmiddels eindelijk” goed met Slam!FM. “We hebben er de bezem doorgehaald. De omzet was vorige maand de hoogste uit de geschiedenis van de zender. Over een jaar hopen we een winstgevende onderneming te zijn.” Bedrijfsjurist Bas Meijer van ID&T stelde dat beide partijen in de loop van vandaag hebben afgesproken alsnog om de tafel te gaan zitten, en tot die tijd geen mededelingen te doen. [Planet / RadioFreak]