Home Landelijke radio Medewerkers KRO voeren actie

Medewerkers KRO voeren actie


Medewerkers van de KRO leggen morgen het werk neer als reactie op het voorstel dat de directie doet voor een sociaal plan. Onder de slogan ‘Goed leven = Goed Sociaal Plan’ onderbreken de werknemers om 11:45 uur het werk en komen samen voor de ingang van het AKN gebouw.

De afgelopen maanden waren de vakbonden in overleg met de directie over een sociaal plan, bedoeld voor de reorganisatie bij de stafafdelingen en niet-programmatische diensten van de KRO. Hierbij moet vijf procent van de werknemers afvloeien. In een petitie hebben eerder al 197 van de ongeveer 300 KRO-medewerkers gepleit voor goede ontslagregelingen bij de geplande reorganisatie waarbij gedwongen ontslagen niet uit zullen blijven.

In een tegenvoorstel bleek volgens de bonden weinig inlevingsvermogen en ziet de KRO het blijkbaar niet als haar taak verantwoordelijkheid te nemen over haar werknemers. Vorige week stemde het KRO personeel in een druk bezochte vergadering dan ook unaniem tegen de reactie van de directie op de petitie en voor acties.

Martin Kothman, bestuurder FNV KIEM: “We hebben lang geaarzeld om tot acties over te gaan. Vooralsnog zullen de acties publieksvriendelijk blijven, maar zeker niet onopgemerkt voorbij gaan.”