Waar SLAM! inspeelt op de coronavaccinatie met een parodienummer, komt Qmusic met een podcast. Mattie & Marieke hebben een podcast gemaakt die je kunt beluisteren terwijl je na afloop van de vaccinatie een kwartier moet wachten voor je naar huis mag. Deze wachttijd is bedoeld om direct in te kunnen grijpen bij ernstige bijwerkingen, zoals een allergische reactie.

Wat kun je verwachten van ‘Mattie & Marieke, De Vaccinerende Podcast’, zoals de podcast heet? “Tijdens de podcast horen de zojuist gevaccineerden naast Mattie Valk en Marieke Elsinga ook nieuwslezer Anne-Marie Rozing, regisseur Tom ‘van de Intercom’, en Joe ‘Stagiair van de Show’. Zij brengen luchtig vermaak in een spannende tijd: allemaal krijgen ze één minuut om de luisteraar zo goed mogelijk te entertainen. De een doet dat met leuke feitjes, de ander met ‘ASMR’, waarbij een fijn gevoel opgeroepen wordt door te fluisteren en fijne geluiden te maken”, aldus Qmusic.

De podcast bestaat op dit moment uit één aflevering. Bij de meeste vaccins krijg je na een aantal weken een tweede prik. Een tweede aflevering voor dit moment is nog niet aangekondigd.

‘Mattie & Marieke, De Vaccinerende Podcast’ is te beluisteren via onder meer Apple Podcasts, Google Podcasts en Spotify.

Foto: Qmusic