Home Landelijke radio Marc Adriani en Frans Klein in directie BNN-VARA

Marc Adriani en Frans Klein in directie BNN-VARA

Marc Adriani en Frans Klein zijn benoemd tot bestuurders van de fusieomroep BNN-VARA. Adriani is nu algemeen directeur bij BNN en wordt per 1 januari 2014 zakelijk directeur van de fuserende omroepen. Frans Klein, nu mediadirecteur bij de VARA, wordt dan mediadirecteur van de fusieomroep. Daarmee zijn twee leden van de driekoppige directie bekend. Vandaag start ook de zoektocht naar de algemeen directeur.

Met de benoeming van een driekoppige directie wordt het aantal directeuren bij BNN en de VARA gehalveerd: van in totaal zes directeuren op dit moment naar drie voor de fusieorganisatie. Er ontstaat één mediabedrijf, waarin de huidige omroepen worden ondergebracht. BNN en VARA blijven op radio, tv en internet twee merken voeren.

Marc Adriani (1973) kwam in 2001 in dienst bij BNN. Hij was programmacoördinator radio, radio-dj bij Radio 2 en later adjunct-directeur. Na een uitstapje naar EMI is hij sinds de zomer van 2012 algemeen directeur van BNN.

Frans Klein (1965) trad in 1987 in dienst bij de VARA. Hij was onder meer hoofd bedrijfsbureau radio en televisie en adjunct-directeur radio en televisie. Sinds maart 2004 is hij mediadirecteur radio, televisie en internet. Hij maakt deel uit van het VARA-bestuur.

Marc Adriani: "Met de twee sterke merken VARA en BNN kan het niet anders dan dat dit dé omroep van Nederland wordt! Het blijft natuurlijk zuur dat we afscheid hebben moeten nemen van medewerkers aan beide kanten door de bezuinigingen. Dat doet pijn. We willen nog steeds zo weinig mogelijk korten op de inhoud, omdat we het mediabedrijf willen zijn waar de beste makers Nederland trakteren op de mooiste programma's."