Home Landelijke radio Maasland Radio ziet af van zendtijdaanvraag voor Gennep

Maasland Radio ziet af van zendtijdaanvraag voor Gennep

Maasland Radio zal toch niet proberen de lokale omroep in Gennep te worden. Het bestuur van de Bergense en Arcen en Veldense Stichting (BAVLOS), waar Maasland Radio onder valt, heeft na beraad besloten de zendtijdaanvraag voor de gemeente Gennep niet door te zetten. Met de huidige regelgeving is het nagenoeg uitgesloten dat de BAVLOS de zendvergunning daadwerkelijk zou kunnen krijgen. Het Commissariaat voor de Media kijkt namelijk niet alleen of de omroep aan de eisen van de Mediawet voldoet; Als er meerdere initiatieven zijn krijgt het meest lokale initiatief in principe de voorkeur.

Maasland Radio wilde zendvergunning omdat het vindt dat de omroep in Gennep (LOGO) de afgelopen jaren onder de maat gepresteerd heeft en niet voldoet aan de eisen van de Mediawet. Afgelopen zomer verscheen echter ineens de SMOG als derde partij ten tonele. De BAVLOS heeft inmiddels kennis genomen van de plannen van de SMOG. Duidelijk is dat deze serieus en realistisch zijn. Gezien de vigerende regelgeving acht de BAVLOS het dan ook nagenoeg uitgesloten nog kans te maken op de zendvergunning voor Gennep.

Opmerkelijk is dat LOGO zelf probeerde Maasland Radio af te troeven in de gemeente Bergen en Arcen. Het college van Burgemeester en Wethouders van Bergen was zelfs van plan positief naar het Commissariaat voor de Media te adviseren over Omroep Gennep en negatief over Maasland Radio. De Bergse zender kwam daartegen in het geweer en organiseerde zelfs een actieweekend. Toen LOGO de aanvraag introk, kondigde Maasland Radio aan ook het zendgebied in Gennep te willen bedienen.

Vorig artikelLuistercijfers augustus-september: Arrow, 3FM en Q-music winnen
Volgend artikelMáxima bij jubileum Wereldomroep