Home Landelijke radio Maartje van Weegen verruilt televisie voor radio

Maartje van Weegen verruilt televisie voor radio

Maartje van Weegen stopt volgend jaar met het maken van televisie. In de Volkskrant zegt ze dat ze vanaf volgende maand een ochtendprogramma op Radio 4 krijgt bij de AVRO. Haar laatste klus voor de televisie wordt de avond voor de Provinciale Statenverkiezingen in maart. Wie haar plek gaat innemen bij de NOS is nog niet bekend.

Van Weegen is een grote fan van klassieke muziek en heeft dan ook veel zin in het maken van het programma. Wat ze verder gaat doen na haar vertrek in maart 2007, weet ze nog niet. Naast haar werk voor Radio 4 is ze nu inval-presentator bij Met Het Oog Op Morgen (Radio 1).

Van Weegen was op 1 november precies 35 jaar werkzaam bij de publieke omroep. De eerste dertien jaar van haar carrière werkte Van Weegen bij de KRO. Daarna werkte ze ruim twintig jaar bij de NOS, onder meer als presentator van het NOS Journaal, Nova en Buitenhof. Sinds 1999 werkte zij bij NOS Actueel, waar ze bekend werd als verslaggeefster van de gebeurtenissen rond het koninklijk huis en de verkiezingen.