Home Landelijke radio Maartje van Weegen bezorgt duizenden cd’s bij Georgische zender

Maartje van Weegen bezorgt duizenden cd’s bij Georgische zender


In een drie uur durende uitzending vanuit Tbilisi in Georgië heeft AVRO-presentatrice Maartje van Weegen met haar Radio 4-programma De Klassieken duizenden cd's overhandigd aan de Georgische klassieke muziekzender Muza. De cd's zijn ingezameld voor de campagne 'Cd's voor Georgië'. First lady Sandra Roelofs, mede-initiatiefnemer en presentator van het station, was gast en medepresentator, aangezien de uitzending tegelijkertijd in Nederland op Radio 4 en op het Georgische Muza te horen was.

Het was spannend of het merendeel van de cd's ook werkelijk aankwam. Zo'n 6500 cd's waren in Istanbul vertraagd, maar die zending kwam twintig minuten voor het einde aan. De hele staf van Muza reageerde uitzinnig.

"Ik kan niet geloven dat het allemaal gelukt is en dat het zo'n succes is geworden", zei Maartje van Weegen na afloop van de drie uur durende uitzending, die niet alleen vanuit de studio van Muza, maar ook vanuit de prachtige concertzaal van het Conservatorium werd verzorgd.

De uitzending in Tbilisi, mede tot stand gekomen door deelname van de Nederlandse ambassade en enkele andere partijen, vormde de ontknoping van 'Cd's voor Georgië', die een maand geleden van start ging. Jaap van Zweden gaf Maartje van Weegen toen een stapel cd's met opnamen die hij dirigeerde. Daarna werd luisteraars gevraagd om cd's op te sturen. Binnen twee weken heeft de AVRO de actie voortijdig stopgezet  omdat de redactie overspoeld werd met honderden pakketten.