Home Landelijke radio Maandag is het Happy Monday op Radio 2

Maandag is het Happy Monday op Radio 2

Radio 2 grijpt het – door een marketingbureau bedachte – 'Blue Monday' ook dit jaar aan voor het organiseren van 'Happy Monday'. Komende maandag zijn de hele dag vrolijke tracks te horen, aangevraagd door de luisteraars van het radiostation.

Het gaat om nummers als 'Happy' van Pharrell Williams, 'Feeling Good' van Michael Bublé, 'I'm Yours' van Jason Mraz en 'Alles is Liefde' van Bløf. 

"Luisteraars vertellen hoe ze de meest troosteloze dag en donkerste van het jaar te lijf gaan en welke muziek daarbij helpt. De programma’s tunen in op optimistische geluiden. Happy Monday zit de hele dag boordevol lekkere muziek en verhalen", zo laat Radio 2 weten.

Blue Monday is een aantal jaren geleden bedacht door een Brits reclamebureau. Zij haalden een wetenschapper aan die via een formule zou hebben bepaald dat de derde maand van het jaar de meest deprimerende is. Onder meer omdat de winter nog lang duurt en veel goede voornemens inmiddels mislukt zijn. Echt wetenschappelijk bewijs dat maandag de meest deprimerende dag van het jaar is, is er echter niet.