Home Landelijke radio Luisterijfers augustus-september: Radio 2 en Q-music stijgen flink

Luisterijfers augustus-september: Radio 2 en Q-music stijgen flink

Radio 2 en Q-music doen goede zaken in de luistercijfers over de periode augustus – september die Intomart Gfk zojuist bekend heeft gemaakt. Beide stations winnen 0,8 procent. Radio 2 klimt hierdoor naar de tweede plaats en laat 3FM, dat iets moet inleveren, achter zich. Q-music staat met haar huidige marktaandeel ook hoger dan een jaar geleden in de cijfers. ORN moet het meeste inleveren en zakt met 0,9 procent marktaandeel.

Ook Radio 538 heeft na drie periodes van verlies de weg omhoog weer gevonden het station wint 0,5 procent en blijft marktleider. Na twee keer inleveren klimt ook 100%NL weer iets omhoog, het station krijgt er 0,2 procent bij.

Of de winst van Radio 2 toe te schrijven is aan de nieuwe programmering en de nieuwe koers is nog onduidelijk. Deze programmering is in september begonnen en de meeting is eigenlijk te kort om hier iets over te zeggen.

Radio Decibel is sinds deze periode op gegaan in de combinatie van E Power Radio. De combinatie wint deze periode 0,3 procent, het marktaandeel van decibel in de vorige periode was 0,6 procent. De gemiddelde luistertijd per dag (personen 10+ jaar) bedraagt over deze periode in het tijdvak 07:00-24:00 uur 2 uur en 59 minuten. De gemiddelde luistertijd is daarmee 14 minuten langer dan de  vorige meetperiode. Aan het onderzoek deden 10.549 respondenten van 10 jaar en ouder mee.

Stationaug - sep
2010
jul - aug
2010
 aug - sep
2009
 

Vergelijk de nieuwe luistercijfers in het luistercijfer-dossier.

Vorig artikelEric Corton verwacht minder geld voor Serious Request
Volgend artikelStemming voor RadioRing 2010 begonnen