Home Landelijke radio Luistercijfers november-december: 3FM nieuwe marktleider

Luistercijfers november-december: 3FM nieuwe marktleider

3FM is de nieuwe marktleider. Dat blijkt uit de luistercijfers van onderzoeksbureau GFK Intomart over november en december. Voor de publieke popzender is het de eerste keer sinds 1996 dat het weer marktleider is.

Serious Request draagt de laatste jaren haar steentje bij aan het succes van de zender in december. Dit jaar bereikte de actie 12,3 miljoen Nederlanders en werd er 12.302.747 euro opgehaald.

Radio 2 stijgt door de Top 2000 naar de tweede plaats met een marktaandeel van 11,6 procent, maar doet het wel slechter dan in dezelfde periode vorig jaar. Toen was het aandeel een procent hoger, al was de meting in oktober-november toen veel beter. Sky Radio doet het in de kerstperiode traditioneel goed maakt de top 3 compleet. Radio 538 moet inleveren en zakt naar de vierde plaats.

Q-music daalt flink, maar doet het in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar een stuk beter. Hetzelfde geldt voor Radio 10, dat daarmee zusterstation 100%NL nadert. Radio Veronica doet het juist een stuk slechter dan vorig jaar.

Stationnov - dec
2013
okt - nov
2013
 nov - dec
2012
 
Vorig artikelOmroep West maakt sportprogramma met vrijwilligers van Den Haag FM
Volgend artikelArrow Classic Rock overgenomen door nieuwe BV Ad Ossendrijver