Home Landelijke radio Luisteraar moet uitspraken rectificeren

Luisteraar moet uitspraken rectificeren

Een 60-jarige inwoner van Barendrecht die op Radio Rijnmond over de schreef was gegaan over het parkeerbeleid in Rotterdam, moet van de rechter publiekelijk zijn spijt betuigen. De man moet binnen twee weken op Radio Rijnmond zijn woorden terugnemen. Ook moet de Barendrechter een boete van 1000 euro aan de gemeente Rotterdam betalen. Neemt de man zijn woorden niet terug dan wacht hem een taakstraf van zestig uur.

In het radioprogramma ‘Met Wie?’ kunnen luisteraars hun mening ventileren over actuele zaken. De Barendrechter greep het programma in januari aan om zijn ongenoegen te uiten over het Rotterdamse parkeerbeleid. De man, die apotheker is, noemde parkeercontroleurs “een walgelijk volk met een fascistische inslag”. Hij had dezelfde dag gezien hoe parkeercontroleurs in Rotterdam-Zuid een man bekeurden die alleen even iets moest ophalen bij de apotheek.

Een dag na de uitzending had de Barendrechter opnieuw een confrontatie met parkeercontroleurs. Hij noemde ze toen onder meer ‘nazi’s’. De rechter vind dat dergelijke uitspraken niet door de beugel kunnen en wil dat de man binnen twee weken in Met Wie? zijn spijt betuigt. [Radio Rijnmond]