Home Landelijke radio Lucent krijgt beheer Hilversums glasnet

Lucent krijgt beheer Hilversums glasnet

Telecomfabrikant Lucent gaat het lokale glasvezelnetwerk van Glasvezelring Hilversum beheren. Beide bedrijven maakte vanmiddag bekend een overeenkomst te hebben gesloten. Glasvezelring Hilversum is een organisatie die bedrijven, instellingen, omroepen en mediaproductiehuizen met elkaar wil verbinden via een veertien kilometer lange glasvezelring in Hilversum. Lucent gaat het lokale glasnet beheren.

Eind november 2004 begon Glasvezelring Hilversum de aanleg van de glazen ring onder de grond, na lange tijd in onzekerheid te hebben gezeten of ze daar wel de vergunning voor zou krijgen. De gemeente, het NOB en enkele instellingen dienden eveneens een vergunningaanvraag in voor de aanleg van een vergelijkbaar glasvezelnet. Glasvezelring Hilversum kreeg de vergunning uiteindelijk en rondde de aanleg van zijn glasnet in januari 2005 af.

Het lokale glasnet wordt tevens verbonden met andere nationale en internationale glasvezelnetten. Op die wijze kunnen bijvoorbeeld mediabedrijven met lichtsnelheid digitale bestanden verzenden en ontvangen van, bijvoorbeeld, medewerkers in het buitenland. Koeriers die met videobanden de wereld over reizen worden derhalve overbodig. [Planet]