Home Landelijke radio Lokale omroep van Goes lijkt failliet

Lokale omroep van Goes lijkt failliet

Het doek lijkt definitief gevallen voor de Goese lokale omroep. Dat schrijft de Provinciaal Zeeuwse Courant. De rechtbank in Middelburg heeft deze week het faillissement over de stichting uitgesproken. Morgen presenteren de medewerkers een afscheidsuitzending.

De Stichting Omroep Goes, die uitzendt onder de naam Goes FM, kampt met een schuldenlast van meer dan 50.000 euro. De afgelopen jaren hebben medewerkers er veel privé-geld ingestoken om de boel draaiende te houden. Pogingen om van de gemeente Goes een vaste subsidie te krijgen, hebben tot dusverre geen resultaat gehad. Weliswaar krijgt de gemeente van de rijksoverheid geld om lokale omroepen te ondersteunen, maar zij wil eerst meer garanties hebben over de toekomst van de omroep alvorens subsidie te geven. De stichting heeft geprobeerd haar verzoek zo veel mogelijk te onderbouwen, maar de gemeente vond dat niet overtuigend genoeg.

Momenteel loopt er een bezwaarprocedure rond het afwijzen van het subsidieverzoek. Eind april is in dat verband een hoorzitting gehouden. Het gemeentebestuur heeft nog geen beslissing genomen op het bezwaarschrift. Voor het omroepbestuur was er geen tijd meer de uitslag daarvan af te wachten. De druk van de schuldeisers, zoals energiebedrijf Delta, de verhuurder van de studio in het Marconigebied en muziekrechtenorganisatie Buma, werd steeds groter.

De rechtbank heeft woensdag het faillissement, dat de stichting zelf heeft aangevraagd, uitgesproken. Vervolgens is P. Buijs aangesteld als curator. Die doet maandag, in een gesprek met wethouder C. Linssen, een poging de zaak alsnog te redden.

Sinds woensdag wordt er alleen nog muziek uitgezonden. Morgen maken de medewerkers – de omroep telt ruim twintig vrijwilligers – een laatste uitzending. Om zes uur gaat de lokale omroep, die sinds eind 1992 uitzond, definitief uit de lucht.