Home Landelijke radio LLiNK kiest Jongste Omroepdirecteur van Nederland

LLiNK kiest Jongste Omroepdirecteur van Nederland

De dertienjarige Rens Goseling is vanaf vandaag de 'Jongste Omroepdirecteur van Nederland'. Vanaf november start hij bij omroep Llink met een speciaal jongerenforum  op de LLiNK-website, is hij te horen in LLiNK-radio-programma's, mag hij ideeën aandragen voor LLiNK-programma's en is hij op televisie te zien, onder meer tijdens de grote LLiNK-ledenwerfavond op 20 november.

Uit bijna vijftig sollicitanten werden zes genomineerden gekozen, die werden uitgenodigd voor een speciale selectiedag die begon in Rotterdam bij LLiNK en eindigde in Hilversum. De dag was gevuld met sollicitatiegesprekken met directeur Tanja Lubbers, een presentatie van een zelfgemaakt filmpje aan Floortje Dessing en tot slot een rondetafelgesprek met 3FM-dj Rudy Mackay.

LLiNK-omroepdirecteur Tanja Lubbers maakte na juryberaad op het Hilversumse Media Park de winnaar bekend. "Alle deelnemers hadden zich zeer goed voorbereid en begrepen heel goed dat een duurzame, groene en schone leefomgeving erg belangrijk is. Nu en in de toekomst, hún toekomst", aldus Lubbers. Rens Goseling werd uiteindelijk unaniem tot Jongste Omroepdirecteur van Nederland gekozen. "Rens is erg betrokken bij een groene, duurzame en schone wereld en is gewoon ongelooflijk actief. Hij startte een eigen website, is bezig met het maken van kinderradio en werkt óók nog voor jongerenkrant Kidsweek. Daarnaast maakte hij een overtuigende bijdrage voor de 'Verander de wereld met een filmpje'-actie op onze LLiNK website."