Home Landelijke radio Limburg FM: behangradio dat luistert naar het publiek

Limburg FM: behangradio dat luistert naar het publiek

Limburg FM wil de luisteraars meer invloed geven op de muziekkeuzen. Het nieuwe commerciële station dat op 28 augustus van start zal gaan gaat een grootse campagne starten om luisteraars naar haar station te trekken. Het station begint een maand later dan gepland doordat Limburg FM werd overgenomen.

Programmadirecteur Hans Libo in Dagblad de Limburger: “Luisteraars die bellen worden lid van de Limburg FM Club. De luisteraar krijgt invloed bij de samenstelling van het muziekaanbod. Er komen liveprogramma’s, tussen 6:00 en 9″00 uur ’s morgens en tussen 16:00 en 19:00 uur ’s middags, met kort nieuws, het weerbericht en filemeldingen. Binnen drie maanden hopen we een bereik te hebben van acht procent.”

De Limburgse regionale publieke zender L1 is niet bang voor de nieuwkomer. Programmaleider Michel van Bergen Henegouwen: “Ik wens Limburg FM veel succes. Het is een heel ander radiostation, met een jongere doelgroep. Wij zijn na 3FM de best beluisterde radiozender, met een marktaandeel van 15,3 procent. We zullen doorgaan op de weg die we bewandelen: een nieuwszender die achtergronden geeft, de sport covert en belangrijke evenementen. Kortom, we zullen ons in de toekomst versterken op het terrein waar we al redelijk goed in zijn. Minder formeel berichten, meer live erbij zijn en dus met minder herhalingen van het nieuws.”

Libo: “Limburg FM zal met aparte edities gaan werken: Roermond, Weert, Maastricht, Heerlen en vanaf volgend jaar Sittard/Geleen. Voor Noord-Limburg zullen we eerst een frequentie moeten krijgen, maar daar wordt aan gewerkt.”

LibLimburg FM zal echt behangradio gaan worden. “En daardoor zijn we heel selectief in wat we draaien”, zegt Libo. “Muziek mag niet storend zijn, dus wordt geen house of hardrock gedraaid. Onderzoekers testen muziek uit op luisteraars. Celine Dion heeft een erg breed publiek. Rowwen Hèze ook. Die band is voor ons een zogeheten high image-artiest. Dat betekent dat je om de drie, vier uur een liedje van Rowwen Hèze bij ons zult horen. Zo zijn er nog wel een paar high image-artiesten: Madonna, Sting, Atomic Kitten, Robbie Williams. Er zitten ongeveer 450 titels in de computer.”

Vorig artikel2000 klachten over achtergrondmuziek
Volgend artikelNVJ vreest ontslaggolf bij de Publieke Omroep