Home Landelijke radio Liesbeth van der Kruit verlaat KRO-radio

Liesbeth van der Kruit verlaat KRO-radio

Na acht jaar de stem van de KRO op Radio 1 te zijn geweest, verlaat Liesbeth van der Kruit deze omroep voor een baan in de gemeentepolitiek van haar woonplaats Rotterdam. Met deze stap zet zij een punt achter een journalistieke loopbaan van 25 jaar, die begon bij de Winschoter Courant en haar onder meer voerde langs omroepen als Radio Rijnmond, TV Rijnmond en de AVRO. Van der Kruit werkte onder meer als verslaggever, redacteur en programmamaakster. Zij had haar eigen actualiteitenrubrieken op radio en tv, en was onder meer presentator van Netwerk.

Voor de KRO-radio presenteerde zij sinds 1999 de journalistieke programma’s op Radio 1, zoals De KRO op 1, KRO’s 1opdeMiddag en DingenDieGebeuren. Liesbeth van der Kruit wordt in de Maasstad algemeen fractiedirecteur van de Partij van de Arbeid in de gemeenteraad; een veelomvattende functie in het politieke hart van “haar” Rotterdam.

Oud Netwerk-presentator Sven Kockelmann neemt voorlopig de presentatie van het Radio 1 programma ‘DingenDieGebeuren’ voor zijn rekening.

Vorig artikelHvB’s Medianieuws viert jubileum met oude krantenartikelen
Volgend artikel3 Oktober Radio in de lucht tijdens feesten in Leiden