Home Landelijke radio Leo van der Goot in bestuur BNN

Leo van der Goot in bestuur BNN


Leo van der Goot treedt per direct toe tot het algemeen bestuur van BNN. Dat besluit heeft de ledenraad van BNN dit weekend goedgekeurd. De dj/regisseur/presentator/producent/tv-directeur neemt in het bestuur plaats naast Marc Adriani (algemeen directeur) en Patrick Lodiers (Voorzitter BNN).

Van der Goot begon zijn carrière op de boot bij Radio Noordzee in 1971. Vanaf 1976 is hij producer, regisseur en presentator bij Veronica. Hij regisseert tientallen programma's en presenteert ondermeer Op Jacht Naar De Schat. In de jaren 90 regisseert hij voor de NOS programma’s als Sesamstraat en Het Klokhuis, maakt hij documentaires voor Discovery Channel en comedy's voor TROS, Veronica en RTL. In 1998 gaat Van de Goot naar RTL waar hij in 2000 wordt aangesteld als programmadirecteur van RTL4. Van 2002 tot 2006 is hij programmadirecteur van RTL Nederland. Vanaf 2007 adviseert hij verschillende buitenlandse televisiebedrijven en in 2011 is hij ad-interim televisiedirecteur van SBS.

BNN-voorzitter Patrick Lodiers is blij met de benoeming van Van der Goot: "Natuurlijk is het prettig dat Leo zijn sporen meer dan verdiend heeft op radio en tv, en dat zowel in het commerciële als publieke domein. Maar vooral: hij is een scherp en inspirerend mens. En… hij regisseerde de screentest van Bart bij Veronica! Mooi dat hij nu op deze plek samen met ons BNN wil regisseren."

Leo van der Goot: "Fantastisch om in het bestuur te mogen zitten van deze omroep. Het rebelse, de humor en zelfspot van BNN passen goed bij me. BNN is een omroep met een unieke missie. Een omroep die ertoe doet, vooral ook na de fusie met de VARA. Ik heb veel zin om me daar de komende tijd sterk voor te maken."