Home Landelijke radio Leidsekade Live! stopt na dertien jaar op 3FM

Leidsekade Live! stopt na dertien jaar op 3FM

Na bijna dertien jaar komt er zaterdag een eind aan Leidsekade Live! op Radio 3FM. De KRO schrapt het programma wegens bezuinigingen. Het radioprogramma Niemandsland, een programma in de nachtelijke uren op Radio 1, blijft bestaan tot de jaarwisseling. Dat schrijft het Haarlems Dagblad.

De laatste uitzending van Leidsekade Live! wordt gemaakt in de kleine zaal van Paradiso in Amsterdam. Het programma begon in de oude KRO-studio aan de Hilversumse Emmastraat, maar het bleek te duur om hier eenmalig terug te keren voor de laatste, extra feestelijke uitzending.

Optredende bands in deze laatste aflevering zijn Bettie Serveert, Herb Spectacles en Trackaddicts. Presentator van het eerste uur Marc Stakenburg wordt bijgestaan door diverse oud-medewerkers van het programma.

In zijn lange bestaan bracht het programma live muziek van zeer uiteenlopende artiesten en bands. Concerten van grootheden als Dabid Bowie, Lou Reed en Faithless waren er te horen. Leidsekade Live! bood ook beginnende arittesten een podium. Zo waren Anouk, Van Dik Hout, Krezip, K’s Choice en Skik in Leidsekade Live! voor het eerste live te beluisteren.

In de nieuwe programmering van Radio 3FM, die in september ingaat, wordt op een andere manier aandacht besteed aan live muziek. Eind deze maand maakt de publieke popzender de nieuwe programmering bekend tijdens het popfestival Lowlands.