Home Landelijke radio Leendert Bikker commissaris bij FunX

Leendert Bikker commissaris bij FunX


Leendert Bikker (46) is toegetreden tot de Raad van Commissarissen van FunX. Bikker komt de radiozender per direct versterken om in 2010 de uitbreidingsplannen te ondersteunen en te begeleiden.

Leendert Bikker is geboren in Schiedam en studeerde ondermeer aan de Academie van Journalistiek, waar hij afstudeerde op de relatie tussen overheid en bedrijfsleven. Hij was oprichter van de BIKKER Communicatie Groep bv, waaraan hij gedurende tien jaar leiding gaf. Op 1 januari 2004 startte Leendert Bikker onder de naam bransonguevara een werkplaats voor vernieuwing, verbeelding en versnelling. Eerder dit jaar werd hij benoemd tot voorzitter van de invloedrijke Economic Development Board Rotterdam (EBDR). Verder bekleedt Bikker diverse commissariaten en bestuursfuncties bij onder andere; de VU, Erasmus Universiteit – Corporate Communication Centre en het CHIO.

“FunX is een jonge club van oorspronkelijk denkende professionals die de komende jaren een veel grotere rol zullen gaan spelen in het Nederlandse mediabestel. Ik ben blij mijn bijdrage te kunnen leveren aan deze ontwikkeling”, aldus Leendert Bikker.

FunX-voorzitter Eddy Vermeire is verheugd over de benoeming van Bikker. “Hij heeft meerdere keren laten zien op oorspronkelijke en doelmatige wijze trends te herkennen en om te kunnen zetten in innovaties. FunX gaat als urbane jongerenzender over trends in de demografie, in de maatschappij maar ook in de economie van morgen.”