Home Landelijke radio BNR Nieuwsradio Leendert Beekman nieuwe politiek verslaggever van BNR

Leendert Beekman nieuwe politiek verslaggever van BNR

Leendert Beekman wordt de nieuwe politiek verslaggever van BNR Nieuwsradio. Hij volgt in januari Thomas van Groningen op, die na tien jaar bij de radiozender één van de vaste gezichten van het televisieprogramma Op1 wordt.

De 39-jarige Leendert werkt nu nog als samensteller video bij het AD en is host van ‘Politiek Dichtbij’, de politieke podcast van AD. “Op de radio en in podcast verslag mogen doen van de Haagse politiek is een droom die uitkomt. Met het nieuwe kabinet dat binnenkort van start gaat begint een heel interessante tijd om de politiek te volgen”, aldus Leendert in een reactie.

‘Ervaren kracht’

Volgens BNR haalt het met Leendert ‘een ervaren kracht op lokaal en regionaal politiek niveau binnen’. Hoofdredacteur Mireille van Ark: “Ik ben heel blij met Leendert, omdat hij iemand is die de gemeentepolitiek goed kent en in zijn podcast bewezen heeft een goede vertaling te maken van Haagse onderwerpen voor de BNR-doelgroep.”

Als politiek verslaggever is Leendert vanaf januari dagelijks te horen op BNR. Ook gaat hij samen met Sophie van Leeuwen en Mark Beekhuis de politieke podcast ‘Newsroom Den Haag’ verzorgen.

Foto: BNR Nieuwsradio

Vorig artikelKINK draait muziek van de afgelopen 40 jaar tijdens de Tijdmachine Week
Volgend artikel3FM Serious Request heeft na twee dagen bijna een half miljoen opgehaald