Home Landelijke radio Landelijke actiedag voor Sulawesi op alle NPO radiozenders

Landelijke actiedag voor Sulawesi op alle NPO radiozenders

Beeld en geluid

Op woensdag 10 oktober besteden alle publieke radiozenders aandacht aan de ramp op het Indonesische eiland Sulawesi. Het doel is zoveel mogelijk geld op te halen voor de Nationale Actie van Giro555 ‘Nederland helpt Sulawesi’. Om 12.00 uur is de aftrap van de Actiedag in Beeld en Geluid in Hilversum.

Radio 1, Radio 2, 3FM, Radio 4, Radio 5 en FunX besteden de hele dag aandacht aan de ramp. Een belpanel met bekende en minder bekende Nederlanders zit belangeloos klaar om telefoontjes van donateurs te beantwoorden. Publiek is welkom vanaf 12.00 uur. Het voorlopige eindbedrag zal die avond in Pauw op tv bekend gemaakt worden.

Shula Rijxman, voorzitter Raad van Bestuur NPO: “De schade die de aardbeving en tsunami op Sulawesi hebben veroorzaakt is enorm en deze ramp verdient alle aandacht. Noodhulp is hard nodig en daarom zullen alle NPO-radiozenders en televisienetten woensdag verslag doen van de actie van Giro 555. Hiermee kunnen we ons publiek informeren en hopelijk motiveren om geld over te maken op Giro 555.”

Het aantal dodelijke slachtoffers na de aardbeving en tsunami is opgelopen naar 1581, ruim 2500 mensen zijn ernstig gewond en tot nu toe is bekend dat 66.000 huizen zijn verwoest.