Home Landelijke radio L1 een week lang in de ban van China

L1 een week lang in de ban van China

In de programma’s van de Limburgse regionale omroep L1 lopen de banden met China volgende week als een rode draad door alle programma’s. De Chinese Week is een van de twee themaweken van dit jaar. Eerder waren er themaweken over onder andere Belgisch-Limburg, de Duitse grensstreek en Zuid-oost Brabant.

Ook in Limburg staan tegenwoordig wekelijks verschillende groepen Chinezen die doen wat we gewend zijn van Japanners: breed lachend poseren. Door heel Limburg springen de wokcentrales als paddestoelen uit de grond. DSM heeft binnenkort meer werknemers in China dan in Limburg, De Universiteit Maastricht lonkt naar China en voert al opdrachten uit. En de winkels in Venlo, Weert en andere Limburgse plaatsten liggen vol schoenen, kleren en speelgoed, made in China.

In het radioprogramma De Stemming (zondag 11:00-13:00 uur) wordt teruggekeken op de recente reis van een Chinese delegatie naar China. De deelnemers voerden gesprekken met onder andere Chinese autofabrikanten om te peilen of er bereidheid bestaat om in Limburg een assemblagefabriek te bouwen. Gedeputeerde Martin Eurlings komt in De Stemming van zondag 15 oktober vertellen over de resultaten.

In De Stemming van 22 oktober een ronde-tafelgesprek met Tom Roefs (directeur van de Munckhof Groep uit Horst die voor Chinezen groepsreizen naar Europa organiseert), wildhandelaar Johan van Leendert (pionier op het gebied van zakendoen met China) en Tin Chau Tsui (docent Chinese taal aan het Eijkhagencollege in Landgraaf).