Home Landelijke radio Kuyer, Nederlof en Schildkamp doen verslag op Radio 10 Gold

Kuyer, Nederlof en Schildkamp doen verslag op Radio 10 Gold

Radio 10 Gold heeft vandaag bekend gemaakt wie haar WK kwalificatiewedstrijden gaan verslaan. Jos Kuyer, Bert Nederlof en Vincent Schildkamp nemen het voor hun rekening.

De heren zijn geen onbekende in de voetbalwereld. Zo was Bert Nederlof jarenlang commentator bij Langs de Lijn, hij was in 1988 en 1990 samen met Jack van Gelder verantwoordelijk voor het radioverslag van Oranje op het EK en WK. Vincent Schildkamp is commentator bij verschillende zenders waaronder SBS 6 en Radio West. En Jos Kuyer maakt een sportprogramma op BNR Nieuwsradio.

Radio 10 Gold heeft de uitzendrechten voor radio verkregen voor alle zes de uitwedstrijden die het Nederlands voetbalelftal zal spelen in de kwalificatieronde naar het WK 2006 in Duitsland. Talpa, het investeringsbedrijf van John de Mol, heeft de rechten verworven voor zowel radio als TV en de internetrechten, op televisie zal het worden uitgezonden op Nickelodeon.

De eerste in deze reeks wedstrijden van het Nederlands elftal, het duel in en tegen Macedonië, wordt al op zaterdag 9 oktober gespeeld en is te horen tussen 19:00 en 23:00 uur op 1008 AM. Of Radio 1 ook verslag gaat doen is nog onduidelijk.