Home Landelijke radio KRO viert 85-jarig bestaan met Jubileum Radioweek

KRO viert 85-jarig bestaan met Jubileum Radioweek


De KRO bestaat deze maand 85 jaar en viert dat onder andere met een Jubileum Radioweek op Radio 2 van maandag 15 tot en met zondag 22 november. Tijd voor Twee, Theater van het sentiment, legendarische Live, Adres Onbekend en Goudmijn besteden op Radio 2 op hun eigen manier aandacht aan het jubileum.

In Tijd voor Twee praten bekende KRO gezichten van nu over de toekomst. Met maandag aan de Tafel voor Twee Anita Witzier, dinsdag Stefan Stasse, woensdag Arie Boomsma, donderdag Rob Kamphues en Yvon Jaspers sluit op vrijdag af.

In het Theater van het Sentiment wordt in vier uitzendingen de verkiezing van het meest legendarische KRO radioprogramma aller tijden uitgezonden. Live vanuit het Mediacafé met publiek en gasten, waaronder beroemde oud KRO'ers.

Vrijdag is er een jubileum uitzending van Legendarisch Live, met onder andere een gesprek met de oud presentator Hubert van Hoof en muziek van concerten van Neil Young en Van Morrison die de KRO in de jaren 80 heeft opgenomen in Nederland.

Adres Onbekend gaat op zondag op zoek naar mensen uit het roemrijke KRO verleden die worden gemist; ook het jubileumgetal '85' speelt een rol. Goudmijn brengt bijzondere verhalen van oud KRO-ers. Met onder andere Hans van Willigenburg, verslaggever Peter Tetteroo, Gerard Klaassen en Hansje Bunschoten, sterke verhalen over de KRO.

Vorig artikelLauren Verster presenteert RadioBitches Awards 2010
Volgend artikelOmroep Eindhoven krijgt nieuwe naam