Home Landelijke radio KRO staakt mede-ergernissen op teletekstpagina 316

KRO staakt mede-ergernissen op teletekstpagina 316

De KRO stopt per direct met Teletekstpagina 316, de Ergerinissenpagina. De redactie is opgeheven vanwege bezuinigingen bij de omroep. "De KRO heeft onlangs flink bezuinigd op zogeheten niet-programmatische diensten, om structureel meer geld vrij te maken voor programmavernieuwing. Een van de gevolgen is dat de redactie die verantwoordelijk was voor het selecteren en redigeren van Ergernissen niet meer bestaat", is te lezen op de pagina.

Op de pagina verschenen de afgelopen twintig jaar ergernissen van mediagebruikers. Klachten over radio- en tv-programma’s, slecht articulerende presentatoren of ergerniswekkende reclames. Voor zaken als de teletekstrubrieken Ergernissen, Erg en Mediarumoer krijgt de KRO geen geld. Teletekst werd betaald uit de programmagelden. Dat kan voortaan niet meer."

"We bedanken alle inzenders,van Appelscha tot Maastricht en van Enschede tot Medemblik,voor hun moeite en creativiteit. Het is jammer dat het voorbij is, maar het is wel mooi geweest", aldus de redactie.