Home Landelijke radio KRO huldt zich in stilte

KRO huldt zich in stilte

De KRO roept zondag 13 februari 2005 uit tot een dag van nationale stilte. In zes verschillende regio’s in het land worden stiltewandelingen georganiseerd en op radio, tv en internet zal de stilte heersen. Voor de KRO is stilte ‘heilig’ en dat willen ze op een ‘oorverdovende manier’ laten horen en zien.

De KRO ziet stilte als een onmisbaar middel om even op adem te komen. Marcel Holl, initiatiefnemer van de KRO Stiltedag en projectleider KRO Wandelen: “Het opzoeken van stilte helpt je tot bezinning te komen, op het spoor van jezelf te komen, te mediteren, te bidden, te wandelen… De datum is overigens bewust gekozen, 13 februari is de eerste zondag van de vastentijd. Een tijd waarin mensen tot inkeer komen.”

Diverse programma’s op radio en tv nemen het thema stilte als de rode draad in hun uitzending. Zo is er in het 3FM-programma RAB Radio al vanaf afgelopen maandag dagelijkse item ‘de Stilte Request’. Luisteraars kunnen aangeven van welke plaat zij stil worden en mogen dit in het programma uitleggen. In het programma Goudmijn dat morgenmiddag op Radio 2 te horen is, zitten stiltemomenten verscholen in de schachten van Goudmijn, in muziek- of dichtvorm of in de verhalen van luisteraars.