Home Landelijke radio KRO benoemt nieuwe voorzitter

KRO benoemt nieuwe voorzitter

Koen Becking (37) zal per 1 november 2007 aantreden als nieuwe KRO directievoorzitter. Hij heeft zitting in de Statutaire Directie, die een samenvoeging is van bestuur en directie. Becking is sinds 2002 algemeen directeur van ROI, het opleidingencentrum voor de overheid.

Daarnaast is hij hoogleraar aan de Universiteit van Stellenbosch (Zuid-Afrika). In 2006 is hij voor de tweede keer benoemd voor een periode van drie jaar.

Hij studeerde van 1988 tot 1992 Politicologie aan de Universiteit van Amsterdam. In 2002 promoveerde hij op 10 jaar arbeidsvoorwaardenbeleid en medezeggenschap bij Nederlandse en Europese overheden. Na zijn studie werkte hij bij het Centrum voor Arbeidsverhoudingen, waar hij respectievelijk beleidsmedewerker, projectmanager en directielid was.

KRO-bestuur, OR en Ledenraad zijn unaniem enthousiast over de benoeming van Koen Becking. Doorslaggevende factoren om hem te benoemen: zijn maatschappelijke betrokkenheid en werkervaring bij publieke en private instellingen, zijn netwerk in deze sectoren, en zijn bestuurders-, management en innovatieve kwaliteiten. Zo maakte hij van het ROI een financieel gezonde en succesvolle speler op de markt.

Koen Becking is katholiek en opgegroeid in Alkmaar, Noord Holland.

Vorig artikelEdwin Evers gaat in voormalig museum wonen
Volgend artikelJeroen Pauw juryvoorzitter RVU Radioprijs 2007