Home Landelijke radio KPN gaat zenders Sky Radio Group nog zes jaar beheren

KPN gaat zenders Sky Radio Group nog zes jaar beheren


De Sky Radio Group en KPN Broadcast Services hebben het contract voor de FM-distributie van Sky Radio en Radio Veronica met zes jaar verlengd. Eerder maakte het bedrijf al bekend dat de zenders over gaan op glasvezeldistributie in plaats van de satelliet.

KPN Broadcast Services was sinds het opsplitsen van Nozema al de provider van de FM-distributie voor Sky Radio en Radio Veronica via diverse zendmasten in Nederland. De verlenging gaat gepaard met aanzienlijke investeringen in de kwaliteit en ontvangstzekerheid van FM voor beide radiostations.

KPN heeft de zendmasten in Nederland via glasvezel met de studio’s van Sky Radio en Radio Veronica verbonden. "Hiermee kon eindelijk afscheid worden genomen van de bestaande satellietverbinding die gevoelig is voor weersomstandigheden, waardoor het signaal tot enkele keren per jaar kortstondig weg kon vallen", aldus de Sky Radio Group. "De glasvezelverbinding maakt bovendien een grotere bandbreedte mogelijk omdat het signaal ongecomprimeerd kan worden doorgezet, waardoor luisteraars een verbeterde audiokwaliteit zullen ervaren. Verder zullen de FM-signalen worden 'gesynchroniseerd' zodat luisteraars onderweg in de auto ongemerkt en storingsvrij via RDS van de ene zendmast op de andere worden overgeschakeld."

KPN Broadcast is blij met het vertrouwen dat door Sky Radio Group in haar dienstverlening wordt gesteld. Directeur Peggy Corstens: "Wij hebben een lange samenwerking met Sky Radio Group, maar in dit radiolandschap is niets vanzelfsprekend. We zijn blij dat deze deal niet alleen over geld, maar vooral over kwaliteit voor de luisteraar gaat. Zeker met de recente gebeurtenissen met de zendmasten in het achterhoofd is zo’n partnership met vertrouwen over en weer erg belangrijk gebleken."