Home Landelijke radio Kort radionieuws van donderdag 30 augustus

Kort radionieuws van donderdag 30 augustus

RTV Utrecht aast op Omroep Amersfoort

De nieuwe Utrechtse regionale fusieomroep is nog niet officieel van start of ze heeft haar oog al laten vallen op de lokale Omroep Amersfoort. Bestuursvoorzitter Bouke Geersing van de regionale omroepstichting zegt te streven naar een vergaande samenwerking met de Amersfoortse zendgemachtigde.

Volgens programmaleider Ed van Dijk staat Omroep Amersfoort altijd open voor een gesprek. “Van goede samenwerking kunnen we alleen maar beter worden”.

Allerlaatste uitzending TROS Coulissen

Het oudste programma van Radio 2 houdt op met bestaan. Op 1 september stopt na 28 stopt het Tros programma Coulissen. In de allerlaatste uitzending van het theaterprogramma wordt vanzelfsprekend een beetje teruggekeken. Coulissen was een programma wat informatie bracht over het theater.

Concurrent voor de Wereldomroep

Volgend jaar krijgt de “officiële” Wereldomroep concurrentie van een particulier kortegolfstation dat ook wereldwijd Nederlands nieuws verspreidt: InfoRadio. Het station wil in het vakantieseizoen dagelijks weekoverzichten uit zenden van het belangrijkste nieuws van provincies, regio’s en grote steden.

Omroep Brabant Radio in beeld gebracht

In België kennen ze het fenomeen al langer. Daar kunnen tv-kijkers dagelijks een blik werpen op de studio van Radio Donna. In Brabant kunnen kijkers van Omroep Brabant vanaf maandag radiopresentator Frans Regtien in hun huiskamer halen. Radio met beeld erbij, als experiment.

Het actualiteitenprogramma van de omroep, dat nu nog Brabant Nieuws heet, is de komende maand live van zes tot negen uur ’s ochtends te zien en te horen. In eerste instantie is het bedoeld om ook de mensen die nu vooral naar de omroep kijken kennis te laten maken met de radio van Omroep Brabant. Want niet elke luisteraar kijkt naar de regionale zender en andersom.

Pepsi Chart live bij Yorin FM

Yorin FM zendt zaterdag 19 oktober live het nieuwe muziekevenement Pepsi Chart uit. Dit muziekfeest was zes jaar lang bekend onder de naam Pepsi Pop . Het jaarlijkse evenement is nu in een nieuw jasje gestoken. Er zullen veel live acts zijn waarvan binnenkort de eerste namen bekend worden gemaakt.

Pepsi Chart Live maakt deel uit van het nieuwe muziekplatform van Pepsi. De organisatie van Pepsi Chart Live is in handen van PepsiCo Beverages International en Mojo Concerts in samenwerking met vier belangrijke jongerenmedia; Yorin FM, Hitkrant, Vizzavi en Yorin TV. Pepsi Chart Live uitgezonden worden door Yorin FM en zal later ook te zien zijn op Yorin TV.