Home Landelijke radio Kort geding Broadcast Partners tegen NOVEC van de baan

Kort geding Broadcast Partners tegen NOVEC van de baan


Het kort geding tussen Broadcast Partners en zendmasteigenaar NOVEC gaat niet door. De zaak zou vanmiddag dienen bij de rechtbank in Rotterdam, maar beide partijen zijn nog met elkaar in gesprek.

Broadcast Partners, beheerder van de zenders van onder andere de publieke omroep en Q-music, wilde via de rechter afdwingen dat de zenders in de zendmast bij Lopik weer op vol vermogen kunnen uitzenden. Na de brand in de mast op 15 juli zenden ze maar op tien procent van het toegestane vermogen uit.

In een gezamelijke reactie laten NOVEC en Broadcast Partners weten: Partijen streven na zo snel mogelijk weer veilig op vol vermogen uit te kunnen zenden en veilig herstel van het volledige FM-zendbereik vanaf de locaties IJsselstein en Wieringermeer. De zendmast IJsselstein, die een cruciale rol speelt in de radiodistributie zal daarbij voorrang krijgen.

Om dit te bereiken is een derde partij gevraagd om te bemiddelen. Er wordt geprobeerd om met een zo groot mogelijke snelheid tot een oplossing te komen.

Vorig artikel538 Dance Department zaterdag vanaf VOLTT Loves Summer festival
Volgend artikelNiels Heithuis weg bij BNR Nieuwsradio