Home Landelijke radio Koop Geersing nieuwe programmaleider van de AVRO

Koop Geersing nieuwe programmaleider van de AVRO

Koop Geersing is benoemd tot Programmaleider Radio bij de AVRO. Dat heeft de publieke omroep bekend gemaakt. Naast hem zijn er ook leidende functies bedeeld bij de televisie en ondersteunende diensten. “Met deze benoemingen zijn we flink op weg naar een krachtdadige aansturing en een meer efficiënte en slagvaardige organisatie die vanaf 1 januari 2006 geheel operationeel is”, zo zegt Algemeen directeur Gerben Eggink van de AVRO.

De benoemingen zijn een gevolg van een strategische heroriëntatie. De AVRO bereidt zich de komende jaren voor op de best mogelijke uitgangspositie na 2008. Een onderdeel van de nieuwe strategie is een reorganisatie die ondermeer leidt tot een afslanking en tot minder managers, die grotere afdelingen aansturen.

De 42-jarige Geersing is volgens de AVRO een radioman in hart en nieren. Hij werkt bij de omroep sinds 1994, aanvankelijk als samensteller en regisseur. Ook was hij als Coördinator Audiotechniek betrokken bij de digitalisering van AVRO Radio en bij de opleidingen voor programmamakers. De laatste jaren was hij eindredacteur Radio 2 en 3FM en speelde hij een belangrijke rol bij de totstandkoming van de webradiokanalen van de AVRO.