Home Landelijke radio Kavel A7 wordt niet verdeeld omdat er geen geschikte kandidaat is

Kavel A7 wordt niet verdeeld omdat er geen geschikte kandidaat is

Voor het ongeclausuleerde kavel A7 (voormalig Arrow Classic Rock, Caz! en Yorin FM) is geen geschikte aanvrager gevonden. Geen van de aanvragers voldeed aan de minimumeisen die door de overheid gesteld zijn. Voor 1 september zal bekend worden wie er op kavel A8 (Jazz/Klassiek) gaat uitzenden.

Voor kavel A7 moet een bedrag van 21,9 miljoen betaald worden en het station moet gaan investeren in digitale radio. Voor onder andere Kink FM was dit de reden om niet mee te bieden.

Momenteel worden er frequenties van kavel A7 en A8 gebruikt om de zenders on air te brengen die getroffen zijn door het instorten van de zendmast in Smilde. Uit kavel A8 worden na het ingaan van de vergunning geen frequenties meer gebruikt. De frequenties uit kavel A7 kunnen worden ingezet zolang deze nog niet is uitgegeven.

Het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie beraadt zich over de verdeling van kavel A7. In haar overwegingen zal, naast het beleidsdoel van digitalisering, ook de ontstane situatie ten aanzien van de zendmast in Smilde worden meegenomen.