Home Landelijke radio Jurre Bosman: “Geen nostalgisch gevoel, maar gesprek van de dag op Radio...

Jurre Bosman: “Geen nostalgisch gevoel, maar gesprek van de dag op Radio 2”

Radio 2 wil voortaan vooral aansluiten bij het gesprek van de dag. Dat zegt Jurre Bosman, die dit najaar begon als zendermanager bij de publieke radiozender, in een interview met de Telegraaf. “Radio 2 staat ’aan’, met een aantrekkelijke mix van nieuws en muziek. Als je een half uur naar Radio 2 luistert, ben je helemaal bij.”

Bosman probeert onder zijn leiding onder meer om het “nostalgische gevoel” uit de programma’s te halen. “We draaien nu meer hedendaagse muziek, maar dan wel liedjes waarvan we denken dat deze ooit in de ‘Top 2000′ kunnen komen – geen eendagsvliegen. Bij de oudere nummers kijken we verder dan hits alleen. En we focussen op nieuw werk van Nederlandse namen als Guus Meeuwis, Bløf en Rowwen Hèze.”

Verder wil de zendermanager meer inzetten op de doorstroming van dj’s van 3FM naar Radio 2. De afgelopen jaren haalde Radio 2 onder meer Jeroen Kijk in de Vegte, Wouter van der Goes en Gijs Staverman binnen, die bij Q-music werkten. Begin dit jaar maakte Bart Arens als één van de eersten in lange tijd de interne overstap van 3 naar 2 en kregen ook 3FM-dj’s Rob Stenders en Paul Rabbering een wekelijks programma op Radio 2.

“De overstap van Gerard Ekdom van 3FM naar Radio 2 bewijst dat de stations beter op elkaar aansluiten. Daarnaast wil ik de nacht gebruiken om eigen talenten op de leiden”, aldus Bosman in de Telegraaf.

Vorig artikelAcda & De Munnik maakten beste Nederlandse plaat volgens luisteraars 3FM
Volgend artikelSpice Girls op 1 in We Like The 90’s Top 500 van Sky Radio