Home Landelijke radio Juize FM start op 18 juli op Radio 538 en Juize.fm

Juize FM start op 18 juli op Radio 538 en Juize.fm

Juize FM gaat op 18 juli van start. Het station is een dochter van Radio 538 en start op het internet, later zal hier de kabel ook nog bij komen. Op Juize.FM wordt 24 uur per dag aandacht besteed aan Hip Hop en R&B maar ook aan het Nederlands product, dat nu nog maar mondjesmaat te horen is op de Nederlandse radio.

Radio 538 staat voorafgaand aan de start van Juize.FM het hele weekend in het teken van een speciaal Juize.FM Request Weekend, waarin ook korte Juize.FM-mixes te horen zijn. Op zondagavond 18 juli is de speciale openingsuitzending via beide radiostations te horen van 20.00 tot 24.00 uur. Aansluitend blijft Juize.FM doorgaan met uitzenden via www.juize.fm. Op deze site krijgen luisteraars onder andere artiestennieuws, Hiphop en R&B concert- en partyinformatie en zijn er prijsvragen.

Het station zal op de hele uren nieuws uitzenden van het ANP, en s’nachts net als op Radio 538 door BNR Nieuwsradio. Ook is het mogelijk voor luisteraars om via de Juize site hun eigen nieuws samen te stellen uit de ANP Hightlights.

Juize.FM maakt als eerste webradiostation in Nederland gebruik van een audio-processor die speciaal ontworpen is voor radio-uitzendingen via internet. Juize.FM is in diverse kwaliteiten te beluisteren, afhankelijk van de internetsnelheid van de luisteraar. Voor luisteraars die internetten met een inbel-modem is een lage kwaliteitstream, maar met een ADSL of kabelverbinding is de kwaliteit zelfs nog beter dan bij FM-radio.