Home Landelijke radio Jubileum jazz-label Blue Note maand lang op Radio 6

Jubileum jazz-label Blue Note maand lang op Radio 6

Radio 6 staat vanaf maandag vier weken in het teken van muzieklabel Blue Note dat zeventig jaar bestaat. In de programma’s van de jazz-zender is veel aandacht voor artiesten en muziek van het label.

In het ochtendprogramma ‘The Beat’ staat iedere ochtend een klassiek Blue Note-album centraal als Classic Jazz Album. In ‘Cantina’ is veel aandacht voor vinyl, de ouderwetse platen zijn weer helemaal terug. Sylvana Simons ontvangt in haar programma ‘Sylvana’s Choice’ verschillende gasten, van Blue Note-kenners als Hans Mantel tot artiesten als zangeres Denise Jannah. In het middagprogramma ‘Mijke’s Middag’ draait het de komende weken om live muziek. Iedere vrijdag treden er Nederlandse Blue Note artiesten op.

Op de website van Radio 6 kunnen bezoekers via de speciale Blue Note-luisterpaal naar bekende en minder bekende Blue Note-albums luisteren. Complete albums als ‘Birdland 1951’ van Miles Davis, ‘Moanin’ van Art Blakey, ‘Tourist’ van St Germain en ‘Yellow Brick Road’ van de Nederlandse Sabrina Stark staan vanaf maandag 12:00 uur online.