Home Landelijke radio Joost Griffioen van Veronica naar Q-Music

Joost Griffioen van Veronica naar Q-Music

Joost Griffioen gaat deel uitmaken van het team van de ochtendshow van Jeroen van Inkel op Q-Music, zo meldt Griffioen op de website rinkeldekinkel.com. Hij gaat de vormgeving voor ‘Kukele-Q’ verzorgen en zal daarnaast side-kick van van Inkel worden. Tevens zal hij meewerken aan de algemene vormgeving van Q-Music.

Griffioen werkte al samen met Jeroen van Inkel op Radio Veronica, hij maakte de vormgeving voor ‘Rinkeldekinkel’ zowel voor als tijdens het programma. “Rinkeldekinkel was de enige show met een audio-vormgever erbij, en dat werkte tegek. Ter plekke spelletjes maken met rare liedjes, inspelen op het nieuws en vormgeving maken die paste in de flow van het moment,” aldus Griffioen.

Joost Griffioen begon zijn radiocarriere op de internet-afdeling van Radio 538, waarna hij in 2001 de overstap maakte naar Top Format. Hier was hij verantwoordelijk voor de website en maakte hij jingle-demo’s. De twee jaren die daar op volgde werkte hij als audio vormgever voor Yorin FM, om in 2003 de overstap te maken naar Radio Veronica.