John Williams gaat vanaf vrijdag 25 maart het programma Johnny’s Friday maken op radiozender Sublime. Het programma zal iedere vrijdag te horen zijn tussen 16:00 en 19:00 uur.

John Williams is voor het grote publiek vooral bekend als presentator van televisieprogramma’s als Help Mijn Man Is Klusser en De Slechtste Chauffeur van Nederland. Daarnaast verzorgt hij feestjes met R&B en Neo-soul hits uit de 90s en 00s.

Volgens Sublime zal de vrijdagmiddagshow een ’trip down memorylane’ zijn van John Williams en voor de luisteraars waarin vele oude en nieuwere funk, soul en r&b tracks worden afgewisseld. De lijnen staan open om nummers aan te vragen en DJ Irwan zal als onderdeel van het programma wekelijks een mix verzorgen.

Jongensdroom

“Een eigen radioshow op vrijdagmiddag is een langgekoesterde jongensdroom die voor mij uitkomt”, zegt Williams. ” Ik ben ontzettend blij met deze kans bij Sublime. Naast televisie, een eigen theatershow én een Ahoy show, vanaf 25 maart ook een radioshow. Voor de luisteraars en liefhebbers van funk, soul én r&b wordt Johnny’s Friday de perfecte opwarmer van het weekend. Dat is mijn uitdaging, ik kan niet wachten!”

Rick Waltmann, Station Manager Sublime: “Wij zijn heel erg blij en trots dat John Williams dit muzikale avontuur met ons aangaat. De samenwerking is ontstaan vanuit een oriënterend gesprek dat wij hadden voor zijn evenement RNB OLDSKOOL HITS. Tijdens dit gesprek werd duidelijk dat er een klik was en dat we dezelfde passie delen voor funk soul en r&b. Toen werd het idee geboren om Johnny’s Friday te gaan maken.”

Foto: Hans-Peter van Velthoven