Home Landelijke radio Jeroen van Inkel van Veronica naar Q-music

Jeroen van Inkel van Veronica naar Q-music

Jeroen van Inkel maakt vanaf september de overstap naar Q-music, het station dat nu nog te horen is als Noordzee FM. Van Inkel zal op de zender op werkdagen tussen 06.00 en 09.00 uur de ochtendshow voor zijn rekening nemen. Op dit moment presenteer hij nog de ochtendshow ‘Rinkeldekinkel’. Hij zal hier op vrijdag 5 augustus voor het laatst te horen zijn.

Van Inkel is reuze enthousiast over zijn transfer: “Ik ben een uitgesproken gevoelsmens en deze overstap voelt gewoon heel goed. Ik volg Q-music al een tijdje in België en de manier hoe ze daar de radiomarkt bespelen spreekt mij erg aan. De positieve en opgewekte sound is iets waar ik mij heel goed in kan vinden. Ook het radio maken in de vroege uurtjes is en blijft iets speciaals en ik kan bijna niet wachten tot ik voor de eerste keer kan roepen: Kukele-Q!”

“Jeroen van Inkel is een echte top deejay en een radioman in hart en nieren. Hij past perfect in het format van Q-music en we zijn bijzonder enthousiast over zijn komst naar ons radiostation. We gaan nu samen keihard werken om met Q-music snel onze plaats in de Nederlandse radiomarkt te verdienen”, aldus algemeen directeur Q-music Peter Bossaert.

Jeroen van Inkel begon als deejay in discotheken en bij lokale radiostations. Hij maakte naam bij Radio Decibel en stapte in 1984 over naar Radio Veronica, waar hij met Adam Curry, Rob Stenders en later solo goed beluisterde radioprogramma’s maakte. In 2000 verruilde hij Veronica FM voor Radio 538. Begin 2004 keerde Van Inkel terug bij Radio Veronica en presenteerde hij eerst de middag- en later de ochtendshow.

Sinds 1 juni is Noordzee FM eigendom van het Belgische bedrijf De Persgroep en wordt vanaf september omgedoopt in Q-music. Dit nieuwe radiostation wordt gepositioneerd als een jong volwassen popstation met een positieve en opgewekte sound.