Home Landelijke radio Jeroen van Inkel overwoog weg te gaan bij Q

Jeroen van Inkel overwoog weg te gaan bij Q

Jeroen van Inkel heeft overwogen om Q-music te verlaten toen hij hoorde dat Ruud de Wild op 10 maart zijn plek in de ochtend over zou nemen. "Er is inderdaad een moment geweest waarop ik dacht: dit vind ik zó niet cool, dat ik om me heen ben gaan kijken waar ik goed zou passen en waar ze ruimte voor me zouden hebben", zegt Van Inkel in Broadcast Magazine. "Maar de plek waar ik mij het lekkerste voel en het meeste voor een station kan betekenen, is op dit moment Q-music."
Jeroen was verbaasd toen hij hoorde dat hij weg moest uit de ochtend. "We scoren een hoop luisteraars en iedereen weet dat de concurrentie in de ochtend het zwaarst is. Dat betekent dat je met je luistercijfers de eerste drie, vier jaar gemiddeld achterblijft bij het totale marktaandeel van het station. Ik had het gevoel dat wij in een opbouwende fase zaten en volgens mij is men dat hier met mij eens, maar ze wilden wat anders."
Over zijn lot is hij realistisch. "Ik kan natuurlijk niet ontkennen dat ik al jaren meedraai en een bepaalde sound heb waarvan sommigen vinden dat het tot het verleden behoort. Dat is prima, maar ik ga gewoon vrolijk verder met wat ik doe." In de middag gaat hij zonder sidekicks werken en veel muziek draaien.
Programmadirecteur Wouter van der Goes moest Van Inkel het slechte nieuws brengen "Ik ben met Jeroen gaan praten en heb verteld wat de ontwikkelingen waren en welke mogelijkheden we hadden. Hij moest dat even op zich laten inwerken en dat vind ik ook logisch", zegt Van der Goes. "Maar als er íemand is die op een hele menselijke manier op de veranderingen heeft gereageerd en daar uiteindelijk positief uit is gekomen, dan is het Jeroen. Hij is ook bepalend geweest voor wat radio nu is en niet over zijn hoogtepunt heen, zoals sommigen beweren. Ik had er niet aan moeten dénken dat hij weg zou gaan."