Home Landelijke radio Jente Kater: “Slam!FM was een ongelofelijke rommel”

Jente Kater: “Slam!FM was een ongelofelijke rommel”

Jente Kater is niet langer te horen op Slam!FM, dit werd begin deze week bekend. RadioFreak sprak met hem over zijn vertrek.

“Het ligt eigenlijk vrij simpel. De nieuwe aandeelhouders willen een echte jongerenzender van Slam!FM maken en willen graag wat jongere dj’s van onder de 20 in het team hebben. Omdat toevallig mijn contract afliep en ik niet in dat profiel pas, heb ik geen verlenging gekregen,” zo vertelt Jente.

“Ik heb de afgelopen maand veel nagedacht over het feit of ik het terecht vind dat ik ontslagen ben, omdat ik niet bij een jongerenzender als deze zou passen. In mijn ogen is bijvoorbeeld Rick van Velthuysen de koning van de jongerenradio en die is toch alweer wat jaartjes ouder dan ik ben. Het maken van radio voor een jonge doelgroep heeft dus weinig te maken met leeftijd. Het is uiteindelijk natuurlijk hun geld, hun station en als zij daar andere ideeën mee hebben en ik pas niet in dat plaatje, dan is dat hun volste recht. ”

Nadat Jente’s contract bij Radio Veronica een jaar geleden niet werd verlengd ging hij bij de start van de zender aan de slag bij Slam!FM. Na een half jaar een avondprogramma te hebben gemaakt kreeg hij afgelopen najaar een programma in de nacht en in het weekend. “Het weekend bestond in eerste instantie uit voicetracks en om de luistercijfers omhoog te krijgen wilde men een live-programma. Dit was echter niet combineren met mijn avondprogramma en dus kreeg ik naast een live-programma in het weekend een nachtprogramma met voicetracks.”

Jente heeft een duidelijke visie op de overname van de zender. “Het station was een ongelofelijke rommel. Het eerste wat de nieuwe aandeelhouders zijn gaan doen was puinruimen. Men ging voor het eerst nadenken over radio, kijken naar wat de concurrentie doet en daar op in spelen. Desondanks zijn we er met het oude team van Slam!FM heel trots op dat we het marktaandeel in een jaar van 0,6 naar 1,7 procent hebben gekregen.” En de toekomst? “Ik ken niets van Lex Harding dat niet groot is geworden, dus ik kan me niet voorstellen dat Slam! geen grote speler wordt in de jongere doelgroep.”

“Ik kijk op dit moment goed om me heen,” zo vertelt Jente tot slot over zijn eigen toekomst. “Ik wil zeker radio blijven maken en ook zeker bij een landelijk, professionele club. Dat laatste heb ik ook wel een beetje gemist het afgelopen jaar. Ik maak graag radio op een creatieve manier en dan vallen bepaalde stations op en andere af. Het muziekformat is voor mij van minder belang, ik draai met evenveel lol op Kink FM, Slam!FM en Radio Veronica.” Concrete zenders kan hij nog niet echt noemen. “Daarnaast wil ik me meer bezig gaan houden met mijn stemmenwerk. Ik wil kijken of ik naast mijn dj-werk nog andere vormen van radio kan maken, bijvoorbeeld met actualiteiten of sport. Ook hoop ik meer achter de schermen actief te kunnen zijn, meer op het zakelijke vlak.”