Home Landelijke radio Jazz op Colorful Radio

Jazz op Colorful Radio

De landelijke multiculturele zender Colorful Radio start maandag een dagelijks jazz-programma. Daarmee is Colorful Radio de eerste radiozender die enthousiast jazz programmeert.
Het programma is elke werkdag te beluisteren vanaf 22 uur. Jazz is een logisch uitvloeisel van de huidige programmering. Overdag draait Colorful Radio dance classics: veel disco en soul. Dit wordt aangevuld met r&b, Latin en wereldmuziek. ’s Avonds ligt de nadruk juist op r&b en hiphop. Het eind van de avond blijven ritme en gevoel centraal staan met de nieuwe jazz-programmering. Nadruk zal komen te liggen op jacuzzi-jazz, de meer toegankelijke melodieuze jazz.

Colorful Radio is een zender van NRG, de Nederlandse Radiogroep. Het programma wordt opgezet samen met het blad Jazz, NRG-directeur Rico de Keijzer: “Het dagelijkse jazz-programma onderstreept nog eens het unieke karakter van Colorful Radio. Muziekstijlen als r&b, dance classics en Latin vind je alleen bij ons. Veel andere zenders nivelleren richting top 40. Wij willen voortborduren op het succes van de zender JFK. Die was ooit enorm populair, maar het kreeg niet de tijd echt uit te groeien tot een succes. Wij pakken de draad weer op.”