Home Landelijke radio Jannes ontvangt RadioNL MPF Award

Jannes ontvangt RadioNL MPF Award


Volkszanger Jannes mocht zaterdagavond tijdens het Mega Piraten Festijn in het Gelderse Zelhem de tweede RadioNL MPF Award in ontvangst nemen. De jury roemt zijn positieve bijdrage aan de Nederlandstalige muziek.

Volgens het juryrapport heeft de Koning van de piraten de afgelopen tien jaar bewezen dat hij behoort tot de rij der groten in het Nederlandstalige volkse genre. Hij wordt omschreven als een harde werker die altijd uitgaat van zijn eigen kracht, al jaren zijn eigen pad volgt en ontzettend trouw is aan zijn vaste en grote schare fans.

De single 'Zwevend naar geluk' van Jannes werd afgelopen jaar door de luisteraars van RadioNL naar de hoogste positie gestemd van de jaarlijkse hitlijst, De Hollandse 100. De 37-jarige zanger uit Noordscheschut werkt momenteel hard aan de opvolger van zijn vorige succesvolle album.

Marianne Weber kreeg vorige maand de allereerste Award uitgereikt. De RadioNL MPF Award, een intiatief van RadioNL en de organisatie van het Mega Piraten Festijn, wordt maandelijks uitgereikt aan een artiest die een positieve bijdrage heeft geleverd aan de Nederlandstalige muziek. ek.