Home Landelijke radio Jan Rot: ‘Radio 4 maakt mij deftiger’

Jan Rot: ‘Radio 4 maakt mij deftiger’


Zanger en tekstschrijver Jan Rot is sinds deze week de presentator van het dagelijkse Radio 4-programma 'Componist van de Week' tussen 19:30 en 20:00 uur. "Ik vind het wel deftig, Radio 4-presentator", zegt hij in het Parool. "Mijn hoofd staat nu op de Radio 4-site tussen al die andere hoofden. Ik maak hen een stuk minder deftig, maar zij maken mij een stuk deftiger."

Rot is de opvolger van Peter Bree. Het programma besteedt elke week aandacht aan een (veelal minder bekende) componist. Zijn of haar leven en werk worden uitgediept aan de hand van cd-opnames en live-registraties.

Het programma is niet live. "Tot nu toe gelooft iedereen dat ik er elke avond zit, maar het is niet live. Al probeer ik het wel live te brengen; we nemen er een paar achter elkaar op. Dat hoeft de luisteraar niet te horen.